marți, 31 mai 2011

Samsung

Samsung Group este o companie din Coreea de Sud, Infiintata In 1938, avand ca obiect principal de activitate productia de produse electronice si IT. Compania este numarul 1 mondial

In productia de memorii, monitoare TFT si telefoane CDMA. Samsung are aproximativ 188.000 de angajaiti In 185 de birouri din 65 de tari, fiind alcatuita din opt divizii principale de afaceri.


Din 1990 pana In prezent

In anii 90’ Samsung s-a dezvoltat ca si corporatie internationala. Nu numai ca s-a extins si pe plan extern, dar a Inceput, de asemenea, sa-si croiasca drum in domeniul anumitor componente electronice.

Ramura de constructii a companiei Samsung a obtinut un contract pentru constructia unuia dintre cele doua turnuri Petronas din Malaiezia In septembrie 1993 si a lui Burj Dubai In 2004, hotel ce reprezinta cea mai Inalta structura creata vreodata de omenire. In 1996, Grupul Samsung a obtinut din nou fundatia Sungkyunkwan University.

Fata de alte mari companii coreene, Samsung a supravietuit aproape fara a fi atinsa de catre criza financiara asiatica din 1997-1998. Totusi, Samsung Motor Co, o societate pe actiuni de 5 miliarde de dolari, a fost vanduta In pierdere grupului Renault. Cel mai important, Samsung Elecronics (SEC) s-a desprins de Grupul Samsung si de atunci a ajuns sa domine grupul si Intreaga afacere cu semiconductori, depasind pana si liderul mondial In investitii – Intel – In anul fiscal 2005.

Brand-ul Samsung s-a Imbunatatit semnificativ In ultimii ani. Considerat de catre rivalii sai ca fiind un competitor de temut, Samsung Electronics si-a extins foarte mult productia, pentru a deveni cel mai mare producator mondial de cipuri DRAM, flash memory, optical storage drivers, avand drept tinta sa dubleze vanzarile si sa devina producatorul principal a 20 de produse la nivel global pana In 2010. In prezent, el este unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de display-uri cu cristale lichide si de telefoane mobile din noua generatie.

Samsung Electronics, ce a atins recorduri la nivel de profit si venit In 2004 si 2005, a depasit Sony, devenind unul dintre cele mai populare branduri de electronice din lume. La sfarsitul lui 2005, Samsung avea o retea ce valora 77.6 miliarde de dolari.

Samsung In Romania

In Romania Samsung are trei parteneri distribuitori ai produselor sale. Compania HAT Group distribuie telefoanele mobile, Genco Trade distribuie produsele electronice si electrocasnice, iar produsele IT sunt livrate de compania Deck Computers.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu